Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Κερασόπιτα με «ψίχουλα» φουντουκιού


για 4 άτομα
45 γραμμ. βούτυρο
60 γραμμ. ζάχαρη
450 γραμμ. κεράσια με  το κουκούτσι τους
50 γραμμ. αλεύρι
2 αυγά
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
 
Για τα ψίχουλα φουντουκιού:
20 γραμμ. βούτυρο
20 γραμμ. ζάχαρη
20 γραμμ. αλεύρι
20 γραμμ. φουντούκια, ανάλατα, τριμμένα σε σκόνη




Αλείφετε ένα μικρό πορσελάνινο ταψί με 20 γραμμάρια βούτυρο, το πασπαλίζετε με 20 γραμμάρια ζάχαρη και απλώνετε από πάνω τα κεράσια, ομοιόμορφα. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει σχεδόν καστανό. Αναμειγνύετε το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Σχηματίζετε ένα λακκάκι με το δάχτυλό σας και ρίχνετε τα αυγά και το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε το μείγμα επάνω από τα κεράσια και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180οC φούρνο για 30 λεπτά. Για τα ψίχουλα φουντουκιού, αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί τρίβοντάς τα με τα δάχτυλά σας. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο, την πασπαλίζετε με τα ψίχουλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Διακοσμείτε το γλυκό με μερικά ωμά κεράσια και το σερβίρετε χλιαρό.
 
Σημ.: Αν στο τραπέζι υπάρχουν πιτσιρίκια, αφαιρείτε το κουκούτσι των κερασιών. Αλλιώς μπορείτε να αφήσετε και λίγα κοτσανάκια, που και αυτά, όπως τα κουκούτσια, δίνουν άρωμα στο γλυκό. Συνοδέψτε το με ένα βινσάντο παλαιωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου