Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Κέικ μπανάνας με γλάσο πορτοκαλιού

125 γραμμ. βούτυρο μαλακό
½ φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά
1½ φλιτζ. (περίπου 4) μπανάνες πολύ γινωμένες, ψιλοκομμένες
1 κ.κ. υγρή βανίλια
2 κ.σ. μέλι
1½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.κ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. γάλα

Για το γλάσο:
1½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
30 γραμμ. βούτυρο μαλακό
1½ κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1 μπανάνα (για γαρνίρισμα)
χυμός από 1 λεμόνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνουμε μία φόρμα περίπου 14x20 εκ. και στρώνουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και, μόλις ενσωματωθούν, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Σε μέτρια ταχύτητα, συνεχίζουμε το χτύπημα ωσότου το μείγμα αφρατέψει. Το μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το κέικ.
 
Για το γλάσο: Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ξύσμα και το βούτυρο. Προσθέτουμε όσο χυμό χρειάζεται για να αλείφεται εύκολα το μείγμα. Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες, τις οποίες βουτάμε στο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μόλις κρυώσει καλά το κέικ, το αλείφουμε με το γλάσο και γαρνίρουμε με την μπανάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου