Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μπιφτέκια νηστίσιμα με μαυρομμάτικα

ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια φασόλια μαυρομμάτικα
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι κύμινο (αρτισιά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο φρέσκο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές ελαιόλαδο (αντί για το αυγό)
1 αυγό (προαιρετικό)
λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μαυρομμάτικα με νερό για 15 λεπτά. Τα σουρώνουμε, ξαναβάζουμε καθαρό νερό και μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα πολτοποιούμε.
Τα προσθέτουμε στα λιωμένα φασόλια, προσθέτουμε το λάδι, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά και το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε.
Εάν έχουμε αντικολλητικό σκεύος για τηγάνισμα μερικές κουταλιές λάδι είναι αρκετό. Εάν θα τα τηγανίσουμε κανονικά θα πρέπει να βάλουμε αρκετό λάδι.
Ζεσταίνουμε το λάδι, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα σερβίρουμε με μια σάλτσα πικάντικη για τάκος (προαιρετικά).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου