Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Κέικ Καρότου Νηστίσιμο με Σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
700 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γραμμάρια καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 ποτήρι (250 γρ.) καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι (175 γρ.) ζάχαρη
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
100 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια σταφίδες
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα κοπανισμένα
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γλάσο:
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά μαργαρίνη
1 κουταλιά μαρμελάδα πορτοκάλι ή λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180ο.
Κτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το καρότο τριμμένο.
Στο χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού διαλύουμε τη σόδα (προσοχή γιατί θα φουσκώσει) και το ρίχνουμε στο μείγμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των καρύδια και την κουβερτούρα.
Το βάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, και από πάνω βάζουμε τα καρύδια.
Ψήνουμε περίπου 1 ώρα μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
Αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμμάτων για δύο λεπτά στο πολύ χαμηλό (ή σε μπαιν Μαρί). Εάν χρειάζεται και άλλο ανακατεύουμε με μια κουταλιά μαργαρίνη και το ξαναβάζουμε για 1 λεπτό. Αφού λιώσει ανακατεύουμε μέσα 1 κουταλιά μαρμελάδα (εγώ έβαλα λεμόνι) ή λίγο συρόπι από γλυκό του κουταλιού για να γίνει λίγο ρευστό, και το αλείβουμε πάνω στο κέικ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου