Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ


Υλικά
1 κονσέρβα σαντιγύ morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
Καραμελώμενα αμύγδαλα
Φρουτακια γλασε
Σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
Κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό
Νες καφέ σε σκόνη για παγωτό μόκα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να χτυπάει το μορφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μείγμα να κάνει κυματάκια(αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί).
Εντωμεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.Αδειάζουμε σε ένα δοχείο,ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο.
Για να καραμελωσετε ξηρους καρπους βαζετε στο τηγανι τα αμυγδαλα ολοκληρα με 1-2 κ.σ ζαχαρη,τα ανακατευετε να μην καουν μεχρι να καραμελωσουν και τα αραδιαζετε σε μια λαδοκολλα να κρυωσουν. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου