Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ



ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (όχι light)
1 φυτική σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι (περίπου 30 ml)
2 κούπες ζάχαρη (περίπου 400 gr)
1/2 κούπα νερό (περίπου 100 ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Κατ’αρχάς βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες.  Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λεπτά), αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο της σαντιγί. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σφιχτή σαντιγί (περίπου 5-6 λεπτά). Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει και φουσκώσει.Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Βάζουμε στη λεκάνη και την καραμέλα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από 8 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι λίγο παραπάνω από 2 λίτρα. Το εβαπορέ που θα χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να είναι light. Για να μας βγει το παγωτό μας μαλακό χωρίς κρυστάλλους, θα πρέπει η ερμόλ να χτυπηθεί πολύ καλά, όπως επίσης και το εβαπορέ. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου