Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Παγωμενο γιαουρτι (frozen youghurt)


ΥΛΙΚΑ
300γρ. απαχο γιαουρτι
ξυλάκι ξυσμα απο μια βανιλια
2 κουτ. σουπ. μέλι
1(ασπραδι) αυγο
150γρ. φράουλες
1φακελάκι (σε σκονη) βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεψτε καλα το γιαουρτι, το ξυσμα βανιλιας και το μελι. Χτυπηστε το ασπραδι μεχρι να γινει μαρεγκα και προσθεστε το.Βαλτε το μειγμα σε ενα πλαστικο μπολ που κλεινει και αφηστε το στην καταψυξη για 2-3 ωρες. Ενδιαμεσα ανακατευετε με τον αβγοδαρτη, για να μη δημιουργηθουν κρυσταλλοι.Πλυντε τις φραουλες και αφηστε τες να στραγγιξουν. Κρατηστε μερικες στην ακρη για γαρνιρισμα. Τις υπολοιπες λιωστε τες σε πουρες, στον οποιο θα ριξετε τη σκονη της βανιλιας. Βαλτε τον πουρε στο ψυγειο.Βγαλτε το παγωμενο γιαουρτι απο την καταψυξη, αφηστε το λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και ανακατεψτε το παλι. Παρτε με το ειδικο κουταλι του παγωτου μπαλες και σερβιρετε τες σε φαρδια, γυαλινα μπολ. Ριξτε απο πανω πουρε απο τις φραουλες και γαρνιρετε με τα ολοκληρα φρουτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου