Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ




Υλικά

1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
3 αυγά
1 κρόκο αυγού
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
1 μικρό βαζάκι μερέντα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα,ρίχνουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 3 αυγά,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.Έπειτα τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοιξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου.Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα.Κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα (κανουμέ ένα σταυρό και απο επάνω ένα χ,για μεγαλύτερη ευκολία).
Στη βάση κάθε τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα,τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες.Λαδώνουμε ένα ταψί,βάζουμέ μέσα τα κρουασανάκια μας και τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά,σε αντιστάσεις πάνω κάτω.

                                                            Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου