Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ



ΥΛΙΚΑ
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1 μπάλα (125 γραμμ.)μοτσαρέλα
1½ φλ. τσαγιού κυβάκια φέτας
1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες
4 ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό δίσκο 35 εκ., πάχους 0,5 εκ. Την απλώνουμε σε λαμαρίνα ή ταψάκι. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη αφήνοντας κενό 1 εκ. γύρω γύρω. Πασπαλίζουμε τα τυριά, αφού έχουμε κόψει τη μοτσαρέλα σε φέτες. Στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, τις ελιές. Τέλος, στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 15΄-20΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου