Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ













Υλικά
3 μεγάλα λουκάνικα,κομμένα σε κομμάτια
½ κιλό πατάτες,κομμένες σε κύβους
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
1 κλωνάρι σέλερι ή φύλλα σέλινου ψιλοκομμένο στο μουλτι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 κουταλιές σ. λάδι
¾ ποτήριού του νερού μπρούσκο κόκκινο κρασάκι
λίγο ξερό θυμάρι
αλατοπίπερο
πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα με λίγο λάδι,μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυό πλευρές.Σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο,ζεματίζουμε για 5΄λεπτά τις πατάτες.Στο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι,σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σέλερυ,το σκόρδο.Στο τέλος σοτάρουμε τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρασί με το πορτοκάλι και το θυμάρι και σβήνουμε το φαγητό περιχύνωντάς το με το μείγμα.Το βράζουμε για 15΄ περίπου και προσθέτουμε στο τέλος και το λουκάνικο και ανακατεύουμε λίγο.Όταν βράσει και το λουκάνικο,το φαγητό μας θα είναι έτοιμο.
                                                       Καλή επιτυχία!
                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου