Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ




Υλικά
1 κούπα χυμό μανταρίνι
1 κούπα γάλα
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αυγά
1 κούπα φυτικό βούτυρο
2 κούπες τυρί κρέμας
1 κούπα κρυσταλλικη ζάχαρη
2 κούπες άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλια της σούπας ρούμι
λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση
Για την προετοιμασία της ζύμης του κέικ: Χτυπάμε το βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Σταδιακά ρίχνουμε μέσα τα 4 αυγά και το αλεύρι κοσκινισμένο με τις βανίλιες) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε μέσα και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό. 
Για τη γέμιση μανταρινιού: Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη άχνη για 2 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε μέσα τα 2 αυγά, το χυμό μανταρίνι και το ρούμι και χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα για άλλο 1 λεπτό. Έπειτα βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη κέικ, από πάνω τη γέμιση μανταρίνι, και απο έπάνω την υπόλοιπη ζύμη κέικ.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 60 λεπτά. Τοποθετούμε το κέικ χαμηλά μέσα στο φούρνο για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου