Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ




ΥΛΙΚΑ
10 καρότα,κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 και 1/2 χυμό μανταρινιού
1 και 1/2 χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγη κανέλα
1 φύλο δάφνης
αλάτι,πιπέρι
ξύσμα πορτοκαλιού,μανταρινιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τοποθετούμε όρθια τα καρότα σε μια κατσαρόλα μικρή,προσθέτουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.Έπειτα τα αναποδογυρίζουμε για να καραμελώσουν και από την άλλη πλευρά.Αφού καραμελώσουν και από τις δύο πλευρές,πασπαλίζουμε με το ξύσμα του μανταρινιού και πορτοκαλιού,τα αφήνουμε δύο λεπτά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα καραμελωμένα καρότα ως συνοδευτικό για κάποιο κρέας,μπριζόλα,κ.τ.λ.
                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου