Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΘΟΔΩΡΑΣ



μισό κιλό φύλλο κρούστας
ένα ποτήρι ζάχαρη
ένα ποτήρι λάδι
ξύσμα δύο πορτοκαλιών
ένα μπέκιν πάουντερ
τέσσερα αυγά
ένα στραγγιστό γιαουρτάκι
δύο βανίλιες

Σιρόπι

τρία ποτήρια ζάχαρη
τέσσερα ποτήρια νερό
ξύσμα δύο πορτοκαλιών
Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό κατά το σιρόπιασμα και η πορτοκαλόπιτα κρύα.

Εκτέλεση

Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια και τα κάνουμε μαρέγκα.Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά.Στο τέλος κομματιάζουμε με τα χέρια μας το φύλλο και το προσθέτουμε κι αυτό στο μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 C  για μία ώρα περίπου.

                                                                                                         Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου