Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ριζότο με γαρίδες ή καραβίδες και λαχανικά






Υλικά:


200 γραμ. ρύζι μαύρο 


1 μικρό κρεμμύδι


1 σκελίδα σκόρδο 


1 πιπεριά κόκκινη 


1 καρότο


μισή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα


1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


μαϊντανό ψιλοκομμένο 


αλάτι, πιπέρι


10 -12 γαρίδες ή καραβίδες μέτριες χωρίς κέλυφος




Εκτέλεση: 


Βράζουμε πρώτα τις γαρίδες σε λίγο αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες τις 
βγάζουμε από το νερό με τρυπητή κουτάλα.


Μέσα σ’ αυτό το νερό ρίχνουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε κομματάκια, το ελαιόλαδο και το ρύζι (προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη αν χρειαστεί)  να βράσουν όλα μαζί  για 15-20 λεπτά.


Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε  τις γαρίδες ή καραβίδες, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
                                                  KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου