Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ




Υλικά για ένα ταψί Νο 38

 3 αυγά
 ½ λίτρο γάλα
 300 γρ. αλεύρι
 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
 500 γρ. φέτα
250 γρ. ανθότυρο
λίγο άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη λεκάνη χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη φέτα, το ανθότυρο, το αλεύρι το δύοσμο ή τον άνιθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα πινέλο το στρώνουμε έτσι ώστε να καλύψει όλο το ταψί. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά (γύρω στα 50 γρ.) και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη φρυγανιά ώστε να καλυφθεί όσο γίνεται το μίγμα και ψήνουμε στους 180° C για 45 λεπτά έως 1 ώρα.
                                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου