Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΦΡΑΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ







Υλικά
1 κιλό φράουλες
750 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις πλένουμε καλά.Σε μια κατσαρόλα,βάζουμε μια στρώση φράουλες και επάνω μια στρώση ζάχαρη,συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Τις αφήνουμε να σταθούν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,6 ώρες περίπου.Όταν λιώσει η ζάχαρη βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση τις αφήνουμε για 3 λεπτά και μετά τις αποσύρουμε.Αφήνουμε να σταθούν για μερικές ώρες και μετά βγάζουμε με προσοχή τις φράουλες και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει.Όταν είναι έτοιμο,ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και το λεμόνι.Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.Το γλυκό είναι έτοιμο.
                                                                                           Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου