Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κρέμα μασκαρπόνε με κεράσια και γλυκό κρασί Σάμου




ΥΛΙΚΑ
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml γλυκό κρασί Σάμου
200 γρ. σαβαγιάρ
300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι (ή άλλο φρούτο εποχής)
4 κρόκοι αυγού
λίγο γάλα φρέσκο
οδηγίες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρί χτυπήστε με σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ, γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει να ψήνεται και θα κόψει. Ανακατέψτε το μείγμα του αυγού με το τυρί να γίνει ομοιόμορφο.Σε ένα βαθύ πιάτο βάλτε λίγο γάλα και λίγο κρασί. Βουτήξτε 1-2 σαβαγιάρ στο γάλα και βάλτε τα σε ψηλό ποτήρι. Ρίξτε λίγα κεράσια και λίγη από την κρέμα. Επαναλάβετε για άλλη μια στρώση και γεμίστε 6 ποτήρια ή όσα πάρει. Τοποθετήστε τα ποτήρια σκεπασμένα στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν. Γαρνίρετε με φρέσκα κεράσια και σερβίρετε.
                                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου